Hundcenter

Bli kvitt problemet att hunden kissar i sängen

Det går att få en hund att sluta att kissa i sängen. Hundar är väldigt mycket som små barn och även barn kissar i sängen en tid. Det gäller bara att lära sin hund att inte göra det. Det finns en del saker du kan göra för att bli kvitt problemet för alltid. Du ska till exempel agera korrekt när det händer, få ut hunden på promenader och ha tålamod

Det är så otroligt mysigt att ha en hund sovandes i sin säng. Hunden kommer antagligen ta mycket av din plats och göra att det blir varmt men mysfaktorn överväger i stort sett allting. Det värsta är dock om den kissar i sängen och att det händer väldigt ofta. Då måste du vidta åtgärder som gör att du och din älskling kan kramas i sängen igen utan att du är rädd för att ni båda ska stinka urin när ni vaknar.

Var tydlig mot hunden när den kissar i sängen

När hunden kissar i sängen så ska du vara tydlig med att det inte är okej, men du ska aldrig vara sträng utan du ska vänligt men bestämt säga till den att hoppa ner från sängen. Bestraffning är väldigt sällan, om någonsin, okej eller att rekommendera när det kommer till någon uppfostring.

Du bör ha ett schema för din hund som du följer. Se till att hunden äter på samma tider och dricker på ett någotsånär fast schema. Detta samtidigt som att du gärna får gå ut med hunden ganska sent på kvällen. Om du får in en rutin av att gå ut med hunden nästan som det sista du gör så kommer den att vänja sig vid att inte kissa inomhus utan göra sina bestyr utomhus.

Du kan också lägga ut tidningar på golvet nedanför sängen för att visa att det är där hunden ska kissa om den behöver gå upp mitt i natten. En natt kan vara lång även för en hunds blåsa och då går det att lära den att hoppa ner från sängen och kissa på tidningarna istället för i sängen. Det finns även vissa ägare som låter doppa vissa tidningar i hundens eget urin för att den ska känna doften av urin och veta ännu mer säkert att det är på tidningarna den ska kissa. Det är ett bra sätt och kan fungera speciellt i början när du tränar din hund.

Tålamod är nyckeln för en rumsren hund

Det kommer ta tid att lära en hund att kissa i sängen. Det går dock att lära alla hundar att inte kissa i sängen men det kommer att vara tålamodskrävande för dig. När du får lägga in lakan i tvätten för tionde gången samma månad så kommer ditt tålamod att testas, men ha i åtanke att det kommer att bli bättre. I alla fall om du försöker med de tips jag har gett dig här ovan. Blir det inte bättre kan det vara så att din hund har något problem och då kan det vara värt att kolla upp hos veterinären.

Plötslig förändring av hunden kissvanor

Om din hund börjar kissa inomhus och det är något nytt så bör du börja tänka på varför det kan vara så. Det är inte så att din hund helt plötsligt har fått för sig att göra revolt utan det kan vara någon bakomliggande sjukdom. Det första du bör göra är att se om hunden verkar göra det medvetet eller om det mer droppar ur den. Då kan det vara så att hunden har börjat drabbas av inkontinens. Det drabbar hundar såväl som människor. Om den inte aktivt sätter sig och urinerar inomhus så är det snarare ett tecken på inkontinens och då ska du kontakta en veterinär. Hen kommer att göra ett ultraljud på hunden och förhoppningsvis hitta vad felet är. Ett vanligt problem är efter kastrering då urinröret kan slappna av en del och det kan bli svårt för hunden att hålla tätt.

Om din hund har börjat agera inomhus som den gör utomhus och kissar aktivt så kan det vara tecken på något annat. Det kan vara en urinvägsinfektion och hunden känner att den inte har något annat val än att lätta på trycket. Eller så är det en beteendestörning och något annat som ligger bakom.

Källor:

https://myanimals.com/sv/halsa/hunden-kissar-sangen/

https://firstvet.com/sv/fragor/53/min-hund-har-boerjat-kissa-i-saengen-varfoer-goer-hon-det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *