Hundcenter

Behöver äldre hundar kosttillskott?

Nej, äldre hundar behöver inte kosttillskott utan du kan ändra hundens kost till ett bättre foder som innehåller mer vitaminer och mineraler än vad en unghunds foder innehåller.

En äldre hund behöver ha mer vitaminer och mineraler jämt emot en ung hund men det räcker med att ändra hundens foder så får den allt den behöver för att må bra.

När hundar blir äldre behöver de mer vitaminer och mineraler för att må så bra som möjligt. Om de får brist på vitaminer och mineraler kan de bli sjuka och få sköra ben och leder. Du kommer nu att få läsa mer om hundars hälsa när de blir äldre och du kommer också att få läsa en del om kosttillskott.

Hundars kost

Att ge din hund husmanskost kan störa näringsbalansen i ditt hundfoder, det kan även hindra hunden från att ta upp näringsämnena ifrån fodret som den behöver.

Det kan också orsaka magproblem och ledproblem hos din hund. Det är viktigt att veta att viss mat är giftig för hundar, till exempel choklad, lök och vindruvor. Istället för att ge din hund husmanskost kan du försöka hitta ett foder som är komplett, balanserat och som innehåller all näring och vitaminer din hund behöver som äldre hund.

Den viktigaste ingrediensen i ett bra hundfoder är animaliskt kött med hög proteinhalt. För att ta reda på vilka ingredienser fodret du tänker köpa har ska du läsa innehållsförteckningen.

Hundar behöver ha en varierad kost, speciellt när de blir äldre. Det är också väldigt viktigt att din hund får bra matrutiner, alltså att den äter ungefär samma tid varje dag. För att enklast ge din hund matrutiner kan du ge hunden mat varje gång du själv äter, på så sätt kan du också motverka att hunden börjar tigga från dig.

Kosttillskott för hundar

Du behöver inte ge din hund kosttillskott, det bästa för din hund är hundfoder som är rik på vitaminer och mineraler. Om du inte alltid har möjlighet att ge din hund foder med mycket vitaminer och mineraler kan du ta till kosttillskott, men det är väldigt viktigt att kosttillskotten är för just hundar, du kan alltså inte ge din hund kosttillskott för människor. Om du ska ge din hund kosttillskott bör du prata med personal på en djurbutik för att få reda på vilken mängd du ska ge och när du ska ge kosttillskott. Det är även viktigt att du köper kosttillskotten på en djurbutik eller hos en veterinär, undvik att köpa kosttillskott från okända hemsidor på nätet.

Hundar när de blir äldre

När hundar blir äldre finns det risk för sjukdomar och skador i till exempel leder. För att undvika att din hund ska bli sjuk eller få skador i leder är det viktigt med ett bra foder. När hundar blir äldre behöver de också betydligt mindre motion än de behövde när de var unga. Det är viktigt att du låter hunden vila så mycket som den behöver men du måste fortfarande gå korta promenader och se till att hunden får komma ut och kissa och bajsa.

Om hunden blir sjuk eller om du märker att hunden har ont någonstans är det viktigt att du uppsöker en veterinär så fort som möjligt så att inte hunden lider.

Om du inte har någon försäkring på din hund är det väldigt bra att teckna en när hunden blir äldre. Det kan bli stora veterinärkostnader när din hund blir äldre och det är inte alltid du har råd att betala dem om du inte har en försäkring. En försäkring är alltså väldigt bra för både dig och din hund.

https://www.eukanuba.se/husdjursvard/hur-mycket-ska-min-hund-ata
https://dognews.se/2020/03/31/behover-den-aldre-hunden-extra-tillskott-utover-maten/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *